17 Şubat 2011

Patatesli Mini Rulolar

Bir süredir zaman hızlı geçiyor koşturmacalarla, şöyle kahvemi alıp merasimle yazmak istediğimden, yeni yazılar da beklemede kalıyor tabi. Tarifini vereceğim börekcikler, Lezzet Dergisi'nin 2009 Aralık sayısından. Kesinlikle tavsiye ederim  hem sunumu, hem tadı, hem de yapımı keyifli ve güzel. Benim en hoşuma giden yanları da, açık büfe bir menü için, tek lokmalık sunumlardan olmaları.





Tarif 6-8 kişilik ben elimdeki yedi yufkayı da kullandım ve sadece altı kişi olduğumuzdan bir hayli arttı. Üstelik bir kısmı yatıya kalanlarla işe gitmesine rağmen. Kalanların hepsini buzluğa attım bölerek iki hafta boyunca çok işime yaradılar.

Gerekli Malzemeler
2 yufka
5-6 adet haşlanmış patates
100gr beyaz peynir
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı maydanoz
Tuz
Karabiber
Ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı

Yapılışı
Patateslerin haşlayıp eziyoruz. İçine kıyılmış maydonozları, süt ve ufalanmış beyaz peynirleri, tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
Yufkaları ikiye katlayıp üzerlerine fırça ile ayçiçek yağı sürüp, uzun kenarlarına patatesli harcı paylaştırıp uzunlamasına yerleştirip rulo yapıyoruz. Sonra bu ruloları yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp, yufkaları 1,5 cm kalımlığında diyor tarifte, ben iki parmak kalınlığında dilimledim. Yoğurt ve yumurtanın sarısını bir kasede çırpıp, fırın tepsisine dik olarak dizdiğimiz ruloların üzerine sürüp 30-35 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Tarifde verilen harcın dışında yufkaların bir kısmını, soğanlı, kırmızı biberli, patatesli ve beyaz, kaşar beynirli harc ile pişirdim. Onlarda çok lezzetli ama biraz dağılmışlardı, özellikle de peynirli olanlar.

Deneyenler için kolay ve leziz...
Yiyen herkese afiyet olsun...

Özlem

1 yorum:

Sibel dedi ki...

Sanırım ben bunlardan yedim. Evet evet yedim:) Ve çoook lezizler. Herkese tavsiye ederim. Ellerine sağlık arkadaşım...