14 Ocak 2011

Flört Ghetto Konseri

Uzun zaman aradan sonra, çok güzel bir konser izledik 8 Ocak Cumartesi akşamı. Her çıkan albümlerinden haberdar olduğum halde, özellikle Cemiyette Pişiyoruz albümlerinden sonra takip altına aldığım Flört grubu, son albümleri olan “Demli” üzerine, Beyoğlu Ghetto’da ikinci konserlerini verdiler.

İlk konserde yurtta olamadığımız için izleme imkanı bulamamıştık ama bir dostumuz aracılığıyla konser ortamı ve Flört’ün sahne performansı konusunda fikir sahibi olmuştuk. Yorumlar üzerine konsere gitme isteğim daha da büyüdü ve tam bu tarihte İstanbul’da konser mekanındaydık. Sanırım konserin en kötü kısmı grubun biraz geç sahne almasıydı. Mekan konser için gayet uygun ve hoştu, alt salon ilerleyen saatlerde iyice doldu.

Hani bazı gruplar vardır, albümlerini dinlerken oldukça keyif alırsınız da onları sahnede izlemek o kadar keyif vermez insana. Flört ise beklediğimin üzerinde performansıyla albümde ayrı sahnede ayrı çok hoş bir tat bıraktı ağızlarımızda. 22:30'da başlaması gereken konser 23:00'da başladı. Önce “Demli” albümünün ilk kısmında yer alan parçaları, sonra Erkin Koray, Barış Manço gibi üstatların dillere pek düşmemiş şarkılarını söylediler, Rock 'n' Roll şarkıları yorumlayışları da oldukça eğlenceliydi. Toprak Ana şarkısına başlamadan önce Cengiz Aytmatov'un bu güzel eserinin bu şarkıya esin kaynağı teşkil etmesini ifade etmeleri  beni daha da mutlu etti. Erkin Koray'ın “Allah Aşkına”sını, Barış Manço'nun “Ham Meyvayı Kopardılar Dalından” şarkısını, Yaşar Kurt'un “Mamu”sunu ve beklenmedik şekilde  “Kıskanırım seni ben(Saçın Yüzüne Değse)” şarkısını Flört grubundan dinlemek gerçekten çok keyifliydi. Bu grubu neden sevmiş olduğumu “Sevmez Olaydım” demeye gerek kalmadan bir kez daha anlamış bulundum. 



Konser mekanının ilk katı tamamen doluydu. Gönül isterdi ki üst katlarda da insan kalabalığı olsun ama konserin saati ve insanların mekana olan uzaklığını da göz önünde bulundurursak iyi bir kalabalık vardı diyebilirim. Rasta Baba, Cemiyette Pişiyoruz gibi şarkıları da dahil ettiler ama gönül isterdi ki beni Flört'e bağlayan Cemiyette Pişiyoruz albümünden birkaç şarkı daha çalsalardı. Bize Dervişler Geldi, Modern Ortam Romantikleri, Manolya gibi...



 
Bu konserin başka bir güzel kısmı da Özlemciğim, Sevgililer ve bazı dostlarla birlikte geçirdiğimiz günlere dahil olması, onların da benim kadar konserden keyif almasıydı. Bu yazıyı bu kadar geciktirmemin sebebiyse yurda dönüşün ardından gelen yoğun günler... şu günlere Flört konserinin denk gelebilmesi benim için büyük bir şans. Flört grubunun sahne performansının başarısına bir kez daha dem vurarak takipte olduğumuzu belirteyim ve aslında çok şey yazılması gerekli bu yazıyı kısa bir şekilde sonlandırmış olayım.

Ebru

Hiç yorum yok: